top of page

Πώς να αναπτύξετε το δικό σας στυλ και το δικό σας Brand

Μία από τις πιο απαιτητικές και ανταποδοτικές πτυχές της φωτογραφίας είναι η ανάπτυξη του δικού σας στυλ και επωνυμίας. Το στυλ σας είναι το πώς εκφράζετε το όραμα, τη δημιουργικότητα και την προσωπικότητά σας μέσω των φωτογραφιών σας.

Η επωνυμία σας είναι ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζετε τον εαυτό σας, τη δουλειά σας και τις αξίες σας στο κοινό και στους πελάτες σας. Η ανάπτυξη του στυλ και της επωνυμίας σας μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από το πλήθος, να προσελκύσετε περισσότερους ακόλουθους και πελάτες και να απολαύσετε περισσότερο τη φωτογραφία σας. Πώς όμως αναπτύσσετε το δικό σας στυλ φωτογραφίας και το δικό σας εμπορικό σήμα;

Δεν υπάρχει μια ενιαία απάντηση σε αυτό το ερώτημα, καθώς το ταξίδι του καθενός είναι διαφορετικό. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα γενικά βήματα και συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν στην πορεία. Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε το πρώτο τρίτο από αυτά τα βήματα και συμβουλές, που είναι: - Βρείτε την έμπνευσή σας - Πειραματιστείτε με διαφορετικά είδη και τεχνικές - Καθορίστε τη θέση και το κοινό σας


Βρείτε την έμπνευσή σας

Το πρώτο βήμα για να αναπτύξετε το δικό σας στυλ φωτογραφίας και τη δική σας επωνυμία είναι να βρείτε την έμπνευσή σας. Η έμπνευση μπορεί να προέλθει από πολλές πηγές, όπως:

- Άλλοι φωτογράφοι: Μπορείτε να μάθετε πολλά μελετώντας τη δουλειά άλλων φωτογράφων, ειδικά εκείνων που έχουν ξεχωριστό στυλ και μάρκα. Μπορείτε να τους ακολουθήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να επισκεφτείτε τους ιστότοπούς τους, να διαβάσετε τα ιστολόγιά τους, να παρακολουθήσετε τα βίντεό τους ή να παρακολουθήσετε τα εργαστήριά τους. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε σε μια κοινότητα φωτογραφίας, όπως το [Imagenation], όπου μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με άλλους φωτογράφους, να μοιραστείτε τη δουλειά σας, να λάβετε σχόλια και να συμμετάσχετε σε προκλήσεις και διαγωνισμούς. Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στο [portfolio] μας για να δείτε μερικές από τις εκπληκτικές δουλειές των μελών μας.


- Τέχνη και πολιτισμός: Μπορείτε επίσης να βρείτε έμπνευση από άλλες μορφές τέχνης και πολιτισμού, όπως ζωγραφική, γλυπτική, μουσική, λογοτεχνία, κινηματογράφος, θέατρο, μόδα κ.λπ. Μπορείτε να επισκεφτείτε μουσεία, γκαλερί, συναυλίες, φεστιβάλ ή θέατρα, ή απλώς απολαύστε μερικά βιβλία, ταινίες ή τραγούδια στο σπίτι. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις, είτε ταξιδεύοντας είτε μαθαίνοντας στο διαδίκτυο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τέχνη και τον πολιτισμό για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας, να διευρύνετε την προοπτική σας και να εξάψετε τη φαντασία σας.

- Φύση και περιβάλλον: Μια άλλη μεγάλη πηγή έμπνευσης είναι η φύση και το περιβάλλον.

Μπορείτε να βγείτε έξω και να παρατηρήσετε την ομορφιά και την ποικιλομορφία της φύσης, όπως τοπία, άγρια ​​ζωή, φυτά, λουλούδια κ.λπ. Μπορείτε επίσης να δώσετε προσοχή στα διάφορα στοιχεία του περιβάλλοντος, όπως φως, χρώμα, υφή, σχήμα κ.λπ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φύση και το περιβάλλον για να βελτιώσετε τις αισθήσεις σας, να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας και να ανακαλύψετε νέες δυνατότητες. Το να βρεις την έμπνευσή σου δεν είναι μόνο να κοιτάς άλλες πηγές, αλλά και να κοιτάς μέσα σου. Θα πρέπει να κάνετε κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σας, όπως π.χ.

- Με τι είσαι παθιασμένος?

- Σε τι είσαι καλός;

- Τι σας ενδιαφέρει?

- Από τι παρακινείστε;

- Τι σε προκαλεί;


Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τα δυνατά σημεία, τις αδυναμίες, τους στόχους και τις αξίες σας, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του στυλ και της επωνυμίας σας.


7 views0 comments
IMAGENATION-logo.jpg
  • TikTok
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
bottom of page